Republikový závod v SK a SL - Desná

17.01.2017 18:44

Ve čtvrtek 12.1.2017 jsme v sestavě Jan John, Lukas Doležal odjeli na první republikový závod v severské kombinaci a ve skoku do Jizerských hor, do Desné.

Počasí bylo přeukrutně zimní a skokům moc nepřálo. Odpoledne jsme měli skákat na K 40m v Harrachově, ale můstky po chumelení nikdo neupravil. Přesunuli jsme se tedy do Desné, kde jsme se ubytovali přímo v budově na můstku. Patrik Chlum a další dva nadšenci šlapali,šlapali a šlapali nový sníh a v 17 hodin při umělém osvětlení jsme si mohli jít skočit. Celkem se nám vedlo, ale po čtvrtém skoku se začala propadat ledová stopa a bylo po tréninku. Klobouk dolů před Páťou a spol. Do 22.30 hodin makali na můstku, aby všem bylo na pátek hotové. Do rána bylo ale kolem nuly  a tak stopa nepromrzla a nedalo se skákat.

Řešili jsme to odjezdem do Harrachova, kde jsme dopoledne skákali na K18m a odpoledne (vystřídal mě starší Lukas Doležal) již na K 40m.

Na sobotu se nakonec přimrzlo a tak byla stopa shopná unést celé startovní pole a mohlo se závodit.

Ve skoku prostém skončil Lukáš na výborném 5.místě a Jenda na 11.místě. Do kombinace se počítal první skok a tak pořadí před během bylo toto : Lukáš na 5.místě a Jenda na 9.místě se ztrátou 45 sec na vedoucího závodníka po skoku.

Po výborném běhu zvítězil Jenda a Lukáš skončil na 4.místě, takže super výsledek a velká gratulace !!!

Nedělních závodů ve skoku jsme se již nezúčastnili. Jenda si v neděli odskočil pro další výhru-tentokrát v Poháru Královéhradeckého kraje v běhu klasicky. Ten se jel ve Špindlerově Mlýně.

Chef

 

Výsledky zde:

tiscali_email_1647318191_vysledky-rkz-desna-14-15_1_2017-sl-sk_prilohy.zip (2252842)

 

Zpět