Běh Javořími horami

21.08.2011 21:07

Předposlední sobotu v srpnu se na Janovičkách u Broumova konal 8. ročník běhu Javořími horami. Trať o délce 17,4 km lemuje státní hranice a běží se po hřebenu Javořích hor z Janoviček na Ruprechtický Špičák a zpět.  Z vítězství se radoval Míra Hornych (1:24´.."), já byl druhý (1:26´13") asi o 15 sekund před třetím Zombou Beranem, který v noci před závodem spolu s Dušanem Hejlem pěkně "poladil" formu. Výsledky by měly být brzy na webu závodu, ale zatím tam pořadatelé nestihly dát ani loňské, tak uvidíme. Ale slíbili, že budou. Tento závod byl loni první, který jsem běžel s Garminem a tak jsem si mohl pěkně porovnat, v kterém místě jsem byl o kolik rychlejší letos oproti loňsku, kdy mi to moc nesedlo. Na obrátce to bylo jen cca 45 sekund a v cíli 4 minuty.

Běh Javořími hor. 2011.kmz (76,3 kB)

Již před závodem vyhlásil pořadatel Radek Kolář, že pokud bude méně než dvacet startujících, tak je to poslední ročník. Jelikož se na start postavilo 25 nadšenců, tak tedy závod uspořádá i příští rok. Radek dělá všechno sám s rodinou a stojí ho to dost sil. Navíc se poslední dobou dal spíše na orienťák a tak je tento závod pro něj takový vedlejšák.

Při doběhu jsme se míjeli s účastníky půlmaratonu na horských kolech Okolo Broumova, kde jeli např. celkově druhý, bývalý kombiňák Láďa Rygl, machovští David Plný a Jirka Doležal. Výsledky najdete na www.cykloteambroumov.eu nebo na stránkách měřiče času Vény Hornycha www.sportchallenge.cz

(David)

 

 

Zpět

Diskusní téma: Běh Javořími horami

Datum 21.08.2011

Vložil David

Titulek Okolo Broumova

Odpovědět

Ještě jel z Machova Car, tak to je velká paráda :-)
David 22. místo, Jirka 58. místo a Car 91. místo