V biatlonu na horských kolech machováci uspěli

30.07.2014 17:11

O uplynulém víkendu jsme se zůčastnili MTB biatlonu v Jamrozowě Polaně (POL). Vyjeli jsme ve složení Stanley, Lukas Doldy a David Šrůtek a manager chef. Moc jsme nevěděli, co od závodu očekávát - účastnilo se asi 50 závodníků a závodnic , jelo se 20km na horském kole (3 kola po 6,5 km) a k tomu 2x střelba z malorážky na 50 metrů. Trestné kolečko bylo 200 metrů.

Když jsme před závodem dorazili na střelnici, málem jsme na terče ani nedohlédli...Vždyť já minu terč vzduchovkou i na 5 metrů, natož na 50...No tak si chef hned přisadil, že za každou trefu nám platí štamprdličku..jak se ukázalo, neměl to dělat :-)

Závod se startoval individuálně v 1-minutových intervalech na biatlonové střelnici a jelo se hned pěkně do kopce, jeden stoupák byl jako ze Zkurvené směr na Bor, okruh se zdál být docela těžký. A hurá první střelbu (ležka) - Stanley 1 trefa, Doldy 1 trefa, David 3 trefy. Druhou střelbu (ležka) jsme dali za 3 trefy Stanley, 2 trefy Doldy a 1 trefu David. V cíli jsme těžko odhadovali naše šance, ale jelikož nás předjel jen jeden rváč, mysleli jsme, že by to mohlo být dobré. Bohužel David si ale vybral smůlu a v posledním kole prorazil obě kola najednou a nedojel (stejně jako dost dalších biatloňáků).

Před vyhlášením jsme v místním minipivovaru ochutnali jejich speciály a šlo se na věc:

  • Doldy: 2.místo v absolutním pořadí a 1.místo v kategorii
  • Stanley: 3.místo v absolutním pořadí a 2.místo v kategorii

 

Kompletní výsledky: WYNIKI_-Biathlon-MTB-Jamrozowa-Polana.pdf (281647)

Fotky: bklmachov.rajce.net/MTB_biatlon_Jamrozowa_Polana_POL_,_27.7.2014

Stanley 

 

Zpět