Granty z KHK pro BKL, z MŠMT oči pro pláč

25.05.2011 22:33

Minulý týden krajský úřad Královéhradeckého kraje rozhodl o rozdělení financí na úspěšné granty. Náš klub podal dva a na oba dostal dotaci. Jedná se o grant na celoroční soutěžní činnost mládeže a druhý na 30.ročník Borského poháru ve skoku a severské kombinaci. Je to velice potěšitelná zpráva.

Méně potěšitelná zpráva přišla z MŠMT (ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy). Již čtvrtý pokus o dotaci na generální rekonstrukci skokanských můstků pro děti skončil v koši. Je to pro náš klub velká rána a soumrak nad poslední skokanskou baštou v Královéhradeckém kraji. Všechny můstky s umělou hmotou jsou již v havarijním stavu. Po ukončení provozu na K 34metrů, budeme nuceni ukončit provoz i na můstku K 19 metrů.... A co dál ? Asi poslední šancí je inzerát se slovy " hledáme investora s 2,96 mil.Kč. Za tuto částku nabízíme děkovnou cedulku na dojezdu můstků ".

Peněz na rozdělení z MŠMT nebylo zase až tak málo, ale když se podíváte na tabulku s rozdělením financí, s hrůzou zjistíte , jak se stále plýtvá.

Není přece možné, aby např. na rekonstrukci kabin pro fotbalový klub hrající okresní přebor bylo určeno 10 mil.Kč ! Za tuto cenu máte tři rodinné domy postavené na klíč.... A takových velkých přihrávek je tam bohužel plno...

Chef

 

Zpět

Diskusní téma: Granty z KHK pro BKL, z MŠMT oči pro pláč

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.