Hančův memoriál - MČR

01.04.2015 09:05

Poslední březnovou neděli zakončil na Horních Mísečkách machovský laufařský tým letošní bohatou závodní sezónu. V rámci Hančova memoriálu se jela mistrovská 50 klasicky a 30km v rámci mčr veteránů.

Počasí sice byla pěkná "Hančovina", ale to nás od účasti neodradilo. V kategorii mužů se z titulu radoval Petr Knop, na 18. místě dokončil David Šrůtek. V kategorii veteránů muži 40-49 obsadil 5. místo Michal Ducháč. Bohužel nám nevyšla úplně optimálně máza na stoupání a tak to trochu zamrzelo zejména, když měl Michal bronz na dohled.

Po závodech došlo i na vyhlášení MČR v dálkových bězích. Do tohoto seriálu se započírávaly čtyři nejlepší výsledky z devíti maratonů v ČR, přičemž bylo nutné bodovat min. v jednom závodě ze Ski Tour a jednom ze Stopy pro život. Z celkového vítězství se radoval Jiří Pliska. Z Machováků skončil na 6. místě David Šrůtek a na 11. Michal Ducháč.

výsledky na: https://zavody.czech-ski.com/rating/list?dep=BD

Michal navíc v rámci konečného hodnocení seriálu Stopa pro život v soutěži Ski prestige trophy individual vybojoval pro BKL parádní druhé místo!!!

https://www.stopaprozivot.cz/Vysledky_mar2.php?zavody=&trasa281=1&trasa282=4&trasa283=1&kategorie=&cli=&jmeno=&tym=&pohlavi=&poradi=0&nastranku=1&trasa=&sezona=11&search_x=Vyhledat

Po zimní sezóně by měl následovat jarní odpočinek, což tak ne úplně platí pro nás, jelikož se kvapem blíží další vrchol lyžařských závodů - Lhotské struhadlo. No a pak letní kolečková sezóna, kde se v uplynulém roce objevila spousta nových závodů. Jen v Orlických horách se vloni jely tři a na letošek jich je avizovaných ještě více.

Skol D.Š.

Zpět