Jilemnická 50

23.01.2012 10:23

V sobotním bruslařském závodě startovalo 252 lyžařů. Někteří byli z pěkné dálky, nebo alespoň národností (Argentina, Indie, Arménie, Rumunsko, Bulharsko) a právě mladý závodník z Arménie MIKAYELYAN Sergey se stal celkovým vítězem, když na posledním km nastoupil zkušenému exkombiňákovi, Láďovi Ryglovi. Jak říkal Láďa, že s jeho léty nejsou ty jeho rychlostní schopnosti to, co bývali a tak si v poklidu dojel pro druhé místo.

Já dojel na celkovém 18. místě, což odpovídá mé aktuální formě. Sice jsem si v polovině prožil pěknou kryzi, ale naštěstí po chvíli odezněla a už to zase šlo. Jen km před cílem mně ještě předjeli dva domácí mladíci, kteří po startu lámali hole. Jinak by určitě bojovali o přední pozice.

V nedělním hlavním závodě na 50km se výborně ukázal Michal, kterému náročné tratě na Benecku svědčí. Obsadil celkově výborné 23. místo, ale hlavně vybojoval 3. místo v kategorii M50. Velká gratulace!!! Na dlouhé trati startovalo celkem 233 závodníků a zvítězil Miroslav Janošec. Já si dal poloviční trať a dojel jsem na 19. místě. Na krátké startovalo 151 lidí a zvítězil Petr Remeš ze Skuhrova.

Pořadatelé opět odvedli vynikající práci a většina lidí měla jen slova chvály. Opět se potvrdilo, že Jilemnická 50 je co se týče organizace, úpravy tratí, občerstvení,… prostě celkově o úroveň výš než Jizerská 50, kde to je hlavně asi byznys a kšeft, zatímco tady je na prvním místě blaho závodníka. A nebo, že by měli pořadatelé jen více zkušeností (klub založen 1894)? V neděli na závěr Eurest a výběr z pěti hlavních jídel (řízek s bramborem nebo kaší, boloňské špagety, vepřové s rýží, zapečené těstoviny se zeleninou, buchtičky s krémem) a dvě polévky, to nemá chybu. To doopravdy v porovnání s gulášovou polévkou na Jizerce, je úplně někde jinde.

výsledky. www.skijilemnice.cz

David

Zpět