Jizerská 50

08.01.2012 21:50

Program na Jizerské 50 již tradičně zahájil závod Bedřichovská 30 na 25 km volnou technikou. Na startu jsem se obával tradičního masakru, ale naštěstí se mi povedlo odstartovat poměrně dobře a už od prvních metrů jsem se pohyboval kolem 20. místa. Bohužel trať byla velmi špatně upravena a sníh se dost bořil. To není jako v Machově, když celou noc před závody padal sníh, tak Stanley ráno neváhal, ve čtyři vstal a šel udusávat rolbou trať, aby byly podmínky pro závodníky co nejlepší. Takže celkově to nebyl moc pěkný zážitek z lyžování. Místy bylo rychlejší jet soupaží ve stopě, kde se dělalo mýdlo, než se bořit v měkkém sněhu. Občas se i pěkně bořily hůlky, hlavně uprostřed a po stranách, kde nejela rolba pásy. Můj výkon nebyl ještě moc dobrý, protože počet tréninků na lyžích bych možná spočítal na prstech obou rukou a fyzička ještě není ok. Nakonec jsem dojel na konečném 19. místě a splnil si předstartovní cíl do 20, takže spokojenost.

V sobotu pokračoval program dětskými závody, na kterých nám to málem zacinkalo. Ema Ducháčová v kategorii nejmladších děvčat srdnatě bojovala o bronz, který ji nakonec těsně unikl. Jaká je Ema bojovnice víme už z Borského krosu, Ádrkrosu, Aprílové osmičky a jiných závodů, takže je jasné, že příští rok už si bednu ujít nenechá. Emčo, jen tak dál, už se těšíme!

V neděli v hlavním závodě na 50km stanul na startu nejlepší machovský laufař klasik, trenér a otec Emy v jedné osobě. Michal nastoupil k prvnímu závodu v této sezóně, když nemohl celý prosinec moc trénovat vinou onemocnění streptokokem. V těžkých podmínkách za stálého sněžení, kdy byla projetá jen jedna stopa a nedalo se moc dobře předjíždět, obsadil Michal vynikající 180. místo. Celý závod se Michal pohyboval poblíž několikanásobného vítěze Jiz50, Jirky Berana, kterého nakonec o 22 vteřin porazil. Jsme rádi, že je Michalova forma po nemoci na dobré úrovni a těšíme se za 14 dní na Jilemnickou 50, která Michalovi profilově svědčí mnohem více, než soupaže na Jizerce.

výsledky na www.jiz50.cz

David

Zpět