Jizerská 50

13.01.2015 21:27

Po sobotním "rozjetí" na krajských přeborech ve Vrchlabí jsme s Michalem, již jako novopečení krajští přeborníci pokračovali do Liberce pro startovní čísla a do Bedřichova na chatu, kam jsme dorazili až ve ve večerních hodinách. Vsadili jsme na předpověď počasí a doufali, že večerní deštívé počasí se změní a do rána umrzne. Připravili jsme lyže a jako základ dali gumu s tím, že klistr domažeme až u startu.

Naštěstí předpověď vyšla a tak jsme zvolili osvědčenou mázu, stejně jako na loňském Šumaváku, kde to taky do rána pěkně zmrzlo. Na rozdíl od Šumaváku se však nepodařilo pořadatelům ideálně připravit trať a krajní stopy byly hrozné, jediná dobrá prostřední zase tradičně rozbitá od skůtrů. Ale byli jsme rádi, že se vůbec podařilo trať připravit. Trať byla trochu zkrácena a závod nakonec měřil 43 km, tedy stejně, jako na prosincovém Nočním maratonu. Podmínky a délka trati dávali tušit, že to bude hodně rychlý závod.

Jak již psal Standa, tak já jsem dojel celkově na 128.místě, 98. v kategorii M40 a jako celkově 41. čech a Michal celkově 215. a 38. v kat. M50. Oba jsme byli s výsledkem celkem spokojeni. Já jsem se jen trochu trápil mezi 5. - 15. km, ale po první hodině se mi již jelo perfektně.  Nakonec mi chybělo asi 3,5 min. abych se vešel do stovky. Pro Michala je Jizerka závod, který mu ne úplně sedí, ale tentokrát ukázal, že je jeho forma velkým příslibem pro další závody, které jsou členitější a v nichž může uplatnit svůj vytříbený stříďák. Budeme se těšit na Orličák nebo Jilemničák, kde to Michalovi na těžších tratích sedí lépe než na soupažácké Jizerce.

David

Zpět