Koasalauf

15.02.2012 09:01

Již v létě jsme si s Michalem naplánovali, že vyrazíme do Alp na nějaký lauf. Doposud jsme v Alpách na žádném laufu nebyli a tak to bylo třeba vyzkoušet. Volba padla na druhý největší závod v Rakousku, Tirolský Koasalauf. Jednak je to jeden z nejbližších laufů a je možné vybrat si oba styly a také proto, že byl závod na 50km FT letos vypsán, jako první část mistrovství Evropy v laufech.

Do St. Johanu, kde se závod koná, jsme vyrazili již v pátek dopoledne a po bezproblémové cestě jsme již ve čtyři hodiny odpoledne stáli na lyžích a projeli si první 7km dlouhou část závodu. Poté jsme se odjeli ubytovat do nedalekého Erpendorfu, kde jsme měli zamluvený pension poblíž golfového hřiště, na kterém byla při závodě občerstvovačka  a mezičas na 33. km závodu.

Oba dva závodní dny byla na výběr trať 28 nebo 50km. V sobotu klasicky a v neděli volně, přičemž Michal závodil v sobotu a já ho koučoval a v neděli jsme si to prohodili. Samozřejmě jsme oba jeli dlouhou. V sobotu zvítězil Sutter Martin (AUT, Fischer Racing Team) za 2:27:43, Michal dojel na parádním 14. místě celkově a 6. v kategorii M40 za 2:56:48. V neděli zvítězil Jiří Ročárek (CZE, Fischer Subaru Racing Team) za 2:11:32, já dojel na 24. místě za 2:23:03.

Závody se nám moc líbili a odvezli jsme si spoustu zážitků. Pořadatelé odvedli dobrou práci, když si především mákli při nahazování přejezdů přes silnice, kterých bylo snad 20. Asi jsme si vytvořili mrazivé rekordy, když ráno v sobotu bylo 18 a v neděli přes 20 stupňů pod nulou, ale jelikož se jelo téměř pořád po loukách, tak pocitově to na sluníčku nebylo až tak hrozné. Michal si udělal rekord v objemu jízdou soupaž, když především druhá polovina závodu byla téměř totální rovina podél řeky, já si zase vyzkoušel, že na tomto profilu to je hlavně o skupinkách a spolupráci v nich. Letos se nám výlet vydařil a tak můžeme na příští rok zase nějaký lauf naplánovat.

výsledky na: https://www.koasalauf.at/

David

Zpět