Kritérium na Černé Hoře - mladí běžci z BKLM na výbornou

15.03.2014 15:55

V sobotu 15.3.2014 se konaly poslední letošní závody v běhu klasicky. Uspořádali je lyžaři z Trutnova na Černé Hoře nad Jánskými Lázněmi.

A lyžaři z Machova se na nich prezentovali na výbornou !

Čím méně máme natrénováno na sněhu, o to máme letos lepší výsledky ! Návod do budoucna ?

Pěkně popořadě.

Z Machova jsme vyjeli za mírného deště a při příjezdu do Jánských Lázní pršelo dost. Už jsem se smiřoval, že zase budu celý zapatlaný od červeného klistru, včetně bundy atd atd. Asi v polovině jízdy lanovkou na vršek hory začal propadávat sníh a na horní stanici už pěkně chumelilo a foukalo " jak sviňa" .

Říkal jsem si, tak tohle určitě na klistr nebude, nebo když tak na žlutý, ale do toho já nejdu. Po "ubytování" pod jedním smrkem jsem sledoval závodníky, jak zkouší lyže a namrzají a namrzají i na tuhé vosky. Tudy také cesta nevede. Nenápadně jsem se zeptal Skuhrováků, zda nemají šmirgl papír. A měli !Díky moc! Stoupací komoru jsem několikrát přejel šmirglem a bylo namazáno. Jenda vyzkoušel a spokojenost. Super mázu se nám se Skuhrováky podařilo utajit skoro až do startu. Většina ale už zareagovat nestihla..... Profi team je hold profi team :-)

A pak už jsme jen fandili a slavili.

Ema Ducháčová dojela suverénně na prvním místě v kategorii ročníku 2006 a mladších a též vyhrála celkový seriál Poháru Královéhradeckého kraje. Do seriálu se započítávaly dva podzimní závody v krosu a tři v zimě. Všechny je Ema pořídila vyhrát !!!

V kategorii žáků 2004-2005 Jenda John dnes dojel se ztrátou pár metrů druhý za o rok starším závodníkem a celkově obsadil v seriálu rovněž druhé místo !!!

napsal : móóóc šťastný Chef

 

Fotogalerie:

BKL team před bojem

Ema Ducháčová na startu

a na tratiBára Notková na startuJenda John a jeho soupeřiJenda jde dopředua ve druhém kole na 2.místěEma na stupníchJenda na druhém místěJeště jednou Ema na 1.místě

BKL Machov s trofejemi a šťastným chefem :-)

 

 

Zpět

Diskusní téma: Kritérium na Černé Hoře - mladí běžci z BKLM na výbornou

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.