M ČR v severské kombinaci žactva a dorostu

12.10.2014 18:53

V sobotu 11.10.2014 proběhlo v Novém Městě na Moravě Mistrovství ČR v severské kombinaci žactva a dorostu za účasti i Lukáše Doležala a Jendy Johna.

Jelikož se skákalo na můstku K 28metrů, vyjeli jsme do NM již v pátek ráno, abychom mohli absolvovat tréninkové skoky. Kluci na takto velkém můstku ještě neskákali a tak prvním několik skoků bylo s respektem. Odpoledne už to vypadalo slušně.

V sobotu dopoledne všichni závodníci absolvovali jedno zkušební kolo a po něm hned jedno závodní do severské kombinace. Naši borci přidali metr ze zkušebního - Jenda 19 a Lukáš 17m. To stačilo ve startovním poli na sedmé, resp. třinácté místo.

Po tomto kole následovala dvě kola do skoku prostého. Zde se Jenda zlepšil na 21,5m a Lukáš na 19m - oba v osobním rekordu. Škoda jen, že to nebylo do SK...

Odpolední běh na biatlonovém stadionu byl trochu zvláštním krosem. Běželo se bezmála 700 metrů po asfaltových cestách......

Kluci opět potvrdili svoje běžecké kvality. Jenda v běhu zvítězil a vybojoval celkové 6.místo a Lukáš po čtvrtém nejlepším běžeckém čase si polepšil na celkové vynikající 8.místo.

Díky, borci !

Výsledky zveřejníme, jen co nám přijdou. Zatím pár fotografií od Jendy Stillera.

Chef

x

Zpět