Machovští laufaři se v březnu nenudili

27.03.2016 22:04

V únoru stála zima za nic, o to víc jsme si užili březen, na který bylo přeloženo i několik závodů.

Ještě na konci února jsme startovali na Šumavském skimaratonu, kde si pořadatelé pěkně mákli, aby připravili trať. V sobotním závodě na 37 km volně jsem dojel na 4. místě. V neděli na trati 37 km klasicky dojel Michal 30., já na trati 20 km klasicky 20., Emča brala stříbro na 1km volně.

První víkend v březnu byl opravdu našlapaný a na výběr bylo v okolí několik laufů. Ten největší se jel v Jizerkách, kde byl Bieg Piastów. Michal v mezinárodní konkurenci FIS Word loppet cupu obsadil parádní 49. místo.

Já jsem ten samý den skončil na 3. místě (1. M30) v individuálu na 50 km v rámci Krkonošské 70.

V neděli jsme si dali oba na vyjetí krátkou klasiku na Orličáku. Já dojel na 4. místě, Michal na 8., ale zvítězil v kategorii M49.

Druhý březnový víkend se na Božím Daru konal Karlův běh. V sobotu na 22 km volně jsem dojel na 6. místě (3. M30), v neděli na stejné trati klasicky na 7. místě (3. M30).

V Rychlebských horách (Góry Bialskie) se v sobotu konal v Bielici první ročník Ultrabielu. Na výběr bylo 60km, 20km a 10km klasicky. Nejvíce lidí (přes 100) startovalo na trati 20 km a vítězem premiérového ročníku se stal Michal Ducháč :-)

Třetí březnový víkend jsme si v sobotu dali v Rychlebských horách v okolí Paprsku 1000 Lanových délek, kde jsem skončil na 4. místě (3. MA) a Michal na 9. místě (5. MB)

V neděli jsme zejména dělali servis dětem na kritériu posledního sněhu v Deštném a po sobotním maratonu jsme si na „vyjetí“ dali úprk na 7,5 km, kde jsem dojel 2. v mužích a Michal 1. ve veteránech.

Čtvrtý březnový víkend byl na programu JeLyMan, který se také konal na tratích v okolí Paprsku. Startovali jsme tentokrát jen v sobotu na 19 km volně. Já dojel na 6. místě a Michal na 15. místě (4. M49). Emča na trati 2,5 km klasicky vyhrála ve svojí kategorii.

 

Konec zimy jsme strávili v Rychlebských horách (Michal poslední tři a já dva víkendy). Michal dokonce část trati na okruhu Velký Šengen jel při všech třech závodech. Pro ty, kteří tyto pěkné hory neznají, tak je doporučuji navštívit. Časově to není žádná sláva (1,5 - 2 hod.), ale kilometrově to je z Machova do Bielice 80 km a na Paprsek 100 km. Letos se má začít stavět jihozápadní obchvat Kladska a až nebude tankodrom, ale silnice i na Karlov a do Dusznik, tak se tyto hory přiblíží i časově. Je to tam běžkařský ráj, o tratě se dobře starají a borůvkové knedlíky na Paprsku stojí taky za to. :-)

David

Zpět