Mistrovství České republiky v severské kombinaci 2015

10.10.2015 20:24

Letošní MČR v severské kombinaci se konalo opět v Novém Městě na Moravě. Skokanská část proběhla na můstkách K28 a K53m na Šibenici a běžecká část ve Vysočina aréně - biatlonový a běžecký stadion.

Za BKL Machov se závodů zúčastnili Lukáš Doležal (kategorie 9-10 let) a Jenda John (kategorie 11-12 let). Oba kluci skákali na můstku K 28m a Lukáš běžel 1 a Jenda 2 km. Přijeli jsme do NMNM již v pátek dopoledne a absolvovali celkem deset tréninkových skoků.

V sobotu začala skokanská část v devět hodin zkušebním kolem a pak již následoval závod. Lukáš absolvoval slušný skok, pěkný styl , i když v závěru letu cpal hlavu trochu mezi lyže a skok se tím zkrátil. Jaké bylo překvapení, když ve výsledcích byly známky za styl mezi 12,5 a 14 ! Neskutečný úlet místních přestárlých stylařů- jinak to nejde nazvat. Bylo z toho 8.místo po skoku se ztrátou 34 sec na vítěze.

Jenda, i když se snažil, jak mohl,  ve starší kategorii nepotvrdil svoji vzrůstající výkonnost a skončil na 16.místě se ztrátou 46 sec na vítěze.

Odpoledne jsme se přesunuli do Vysočina arény a před samotným startem si prošli tratě. Trať Lukáše-1km- byla 700 metrů po asfaltu...... Jenda na tom byl s asfaltem trochu lépe. Jeho dvou kilometrová trať byla asfaltová z poloviny. Kluci závod rozběhli dobře, Lukáš se po 400 metrech dostal z osmého na třetí místo, ale nakonec po velkém boji skončil na krásném 4.místě ! Zaběhl druhý nejrychlejší čas.

Jenda začal hodně od podlahy. Po 500 metrech stáhnul na vedoucí trio již 20 sec ! Ale trošku to přepálil a tento rozestup platil až do cíle. Ale mezitím na trati předběhl 11 závodníků a doběhl na výborném 5.místě ! Jenda zaběhl opět nejrychlejší čas z celého startovního pole.

Myslím, že kluci zaslouží velkou pochvalu, protože zase byl náš klub vidět !!!

Díky

Chef

Výsledky MČR v sev.kombinaci - NMNM - 2015.pdf (1069340)

Zpět