Mistrovství ČR 2016 NMNM

24.10.2016 09:19

Tak je to za námi. Nejdůležitější závod sezóny máme po sobotním skoku a následném běhu za sebou - výsledkem je výborné 4. místo Jendy Johna v severské kombinaci v kategorii 11-12 let.

Do Nového Města na Moravě jsme přijeli v pátek odpoledne, abychom stihli udělat několik tréninkových skoků a mohli se s předstihem podívat na trať pro běžeckou část.

V sobotu od deváté hodiny vše začalo nejprve zkušebním kolem a pak již jeden skok do severské kombinace a následně dva skoky do letního RKZ ve skoku( zde byl Jenda po skocích 25 a 25,5m na 11.místě). Zkušební kolo se nám vyvedlo výborně. Jenda skočil 26,5m a to ke konci ještě "vracel". Soutěžní skok moc chtěl, utrhnoul vršek a bylo z toho 25,5m, 11.místo se ztrátou 37 sec na první a 30 sec na třetí místo. Takže by se dalo říc (s vidinou Jendových běžeckých výkonů z minulých závodů) paráda. Jenda ale od Borského krosu dva týdny marodil a to se pak na trati projevilo.

Vystartoval z 11.místa a již po sto metrech byl na devátém. Během prvního kilometrového okruhu ztáhnul ztrátu na prvního Davida Rýgla o 22 sec a pohyboval se na pátém místě. 350 metrů před cílem se Jenda propracoval na druhé místo, ale předešlá nemoc si vybrala svoji daň a ve stoupání k cílové rovince ho dva závodníci předstihli a v cíli byl tento výsledek : 1.Ondřej Balatka-Desná, o sedm sekund zpět 2.David Rýgl-Lomnice, 3. domácí Jiří Svoboda o další 1,6 sec zpět a Jenda na čtvrtém místě se ztrátou pouhých 11,8 sec na vítěze.

Krásný Jendův výsledek ale i velká smůla v podobě nemoci-několik měsíců přípravy nebylo přetaveno v cenný kov, ve který jsme doufali .... :-)

 

Chef

Zpět