Mistrovství Královéhradeckého kraje v běhu na lyžích klasickou technikou

07.03.2014 07:26

V neděli 2.3.2014 se po delší době konaly závody v běhu na lyžích.

Liberecký kraj byl tak laskav, že v souběhu se svým Mistrovstvím povolil Královéhradeckému svazu lyžařů pořádat na Mísečkách i naše Mistrovství KHK klasickou technikou. 

Závod se jel za krásného jarního počasí na mokrém firnu, který na slunci přecházel až do vody.

Výprava BKL Machov čítala 12 závodníků a sedmičlenný doprovod, "od servismanů po maséry a fan klubem konče" .

Naši malí závodníci se po dlouhé době (cca šesti týdnech) dostali zase na sníh. Všichni jsme koukali, co to bílé, co leží na zemi, asi je :-).

Byl to opravdu sníh !!!

Naše motto bylo  "Čím méně na sněhu, tím lepší výsledky !!!"  A to se potvrdilo. Myslím, že umístění na tomto Mistrovství bylo jedno z nejlepších !

V Lízátkových závodech na 100 metrů se čas neměřil. Za BKL Machov závodila Notková Stela a Šrůtková Vendula.

V kategorii předžákyň roč.2006 se stala Mistriní Královéhradeckého kraje Ema Ducháčová ! Bára Šrůtková byla na 10. místě a Notková Soňa třináctá.

V kategorii žákyň nejmladších roč.2004-2005 skončila na pěkném sedmém místě Natálka Plná (10 vteřin od bronzu), Kubečková Vendula byla na 15., Taucová Simona na 17., Notková Bára na 18. a Jirmanová Eliška na 20.místě.

V kategorii žáků nejmladších roč. 2004-2005 získal titul vicemistra za 2.místo John Jan (r.2005) pouhých 6,5 vteřin za o rok starším závodníkem z Vrchlabí. Jenda měl trošku smůlu, když si ve 100 metrů dlouhé a prudkém výběhu stromečkem si bodl hůlku před špičku lyže a upadl. Ztráta deseti vteřin se do cíle už nedala smazat. Přesto je to další super výsledek !

Další kategorii, kterou jsme obsadili, byla kategorie mužů. Bývá zvykem, že tato kategorie je rozdělena alespoň na dvě. Do 40 let a nad 40 let.

Tady tomu tak nebylo, a tak se "veterán" Michal Ducháč trochu "naprdnul" a zajel super výsledek. Skončil na druhém místě pouhou jednu vteřinu za vítězem! Další 1,5 vteřiny za Michalem skončil David Šrůtek na třetím místě !

Všem moc velká gratulace !

Chef

 

 

Výsledky M KHK zde :

Mistrovství v běhu_Hradecky_kraj 2.3.2014.pdf (68220)

odstartovala Natálka Plná

 

Jenda John na trati

 

Ema Ducháčová - Mistr KHK v kategorii r.2006

 

Jenda John - 2.místo

Zpět