MS v Planici 2010 - II.část

19.03.2010 22:15

II.část planického létání

Probudili jsme se do pátečního rána trochu mlhavého, ale slunce si pozvolna dralo cestu, aby nás zase zahřálo. Po probuzení jsme zjistili, že již nejsme na privátě sami. Z dalekého Harrachova se zde objevili Hájkovi, kteří přijeli povzbuzovat svého Toníka. Po vydatné snídani jsme si trochu orazili, Standa dopsal Italům stránky a vyrazili jsme pro kluky na hotel. Už zde v Tarvisiu od rána dost foukalo a to nevěstilo nic dobrého. Slovénja bylo celá na nohou, neboť létání na jejich "velikance letaljnici" je vždy svátkem.A ode dneška tu mají navíc MS.

Z hotelu jsme vyrazili všichni najednou v koloně, kterou vedlo policejní auto a po pěti kilometrech jsme v pohodě dojeli na parkovište u skokanských buněk. Cestou jsme potkávali davy pěších diváků a kolony aut. Mezi nimi jsem zahlédl i Horsta Slavíka. Po zhlédnutí praporků na dopadu nic potěšujícího - stále se měnící a točící vítr. Ideální loterka. Do zkušebního kola zbyl ještě nějaký čas na povídání s Damjanem Frasem, Andy Goldbergerem a Bórou Sedlákem. Také cvakla párkrát spoušť fotoaparátu u nového vázání a bot Jolas. Po exibici helikoptéry v barvách Redbull hurá lanovkou ke hraně. Ještě k té exibici, nevím jak vy, ale já zde viděl poprvé ve vzduchu helikoptéru couvat... Neskutečné.

Na hraně se děly věci. Každou chvilku 2 až 3 metry zepředu a hned zase zezadu nebo z boku. Po pár zkušebních skocích bylo kolo na 15 minut přerušeno, ale věc to neřešilo. Holt, komu nebylo dáno, tak neuletěl, ať se mu skok povedl sebe lépe. Loterka, jak má být, pokračovala i v první závodním kole. Skokany zepředu startovního pole pouštěl Tepeš hned za sebou, ať foukalo tak či tak. Na to doplatila spousta závodníků, například i Bóra a Tonda a další. Nejlepších deset pouštěl alespoň trochu do srovnatelných podmínek. Přestávku jsem vyplnil nákupem odznaků a Standa natáčel rozhovory s Italy. Pro druhé kolo se vítr srovnal a podmínky byly přijatelné. Tonda udržel 12.místo po prvním kole a zítra ještě není nic ztracené.

Atmosféra byla vynikající a netroufám si odhadnout počet diváků. Mezi nimi byli i tací (většinou Norové), kteří sotva byli schopni vidět první kolo, natož druhé. Zřejmě to bylo tím čerstvým povětřím.......

Zítřejší zkušební začíná v devět hodin. Budíček je již v šest a tak teď v jedenáct končím a jdu na kutě. Zítra v televizi ČAO.

PS: budu mít červenou čepici

Z Planice a Tarvisia

Chef

 

Zpět

Fotogalerie: MS v Planici 2010 - II.část

/album/fotogalerie-ms-v-planici-2010-ii-cast/img-8050-jpg/ /album/fotogalerie-ms-v-planici-2010-ii-cast/img-8059-jpg1/ /album/fotogalerie-ms-v-planici-2010-ii-cast/img-8068-jpg/ /album/fotogalerie-ms-v-planici-2010-ii-cast/img-8072-jpg1/ /album/fotogalerie-ms-v-planici-2010-ii-cast/img-8073-jpg1/ /album/fotogalerie-ms-v-planici-2010-ii-cast/img-8075-jpg1/ /album/fotogalerie-ms-v-planici-2010-ii-cast/img-8090-jpg1/

Diskusní téma: MS v Planici 2010 - II.část

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.