Příprava na sezónu vrcholí - část II.

18.11.2010 18:44

Potěšující zpráva přišla dnes z Polska. Po pouhých dvou jednání jsme dostali povolení k úpravě původních cest na polské straně v Nouzíně a k možnému propojení těchto cest s našimi běžeckými trasami. Když je snaha na obou stranách, jde všechno.

Od úterý 23.11. se začne s likvidací náletů a přemostěním potoka.

Tím získáme při nedostatku sněhu dole v Machově možnost snadno dostupného tréninku na kolečku dlouhém cca 2,5 km. Věříme, že vše stihneme doladit ještě letos.

Kdo má zájem pomoc, může se ozvat pomocí sms na 73286374.

Dnes jsme také zajistili zmulčování stařiny v Dolečku u buňky a tím je poslední část tratí připravena na první sníh. Nyní zbývá jen otevřít ohradníky a trasy od 1km do 10km přeměřit pomocí GPS. Profily tratí budou umístěny na stránkách do konce listopadu.

Chef

 

 

 

 

Zpět

Diskusní téma: Příprava na sezónu vrcholí - část II.

Datum 19.11.2010

Vložil chef

Titulek tratě

Odpovědět

Nedávno v Žernovištích pod tou starou německou cestou objevil nějaký polský speleolog ve šterbinách stalagnáty, takže ta cesta je nenávratně pro skijáky v p.....

Datum 20.11.2010

Vložil David

Titulek Re: tratě

Odpovědět

No jo, to je všude stejný. Že tam tahají po cestě s traktorem klády to nevadí, ale projet tam lyžař, tak se z toho ty stalagnáty zjeví. Prostě ochrona sćisla a je to. Naštěstí to tam lidi vždy prošlápnou a bude to super.

Datum 19.11.2010

Vložil David

Titulek Tratě

Odpovědět

Tratě v Nouzíně budou přínosem, je to tam ledárna a slunce tam v lednu ani nezasvítí. Jako malej jsem často chodil k Hančovu křížku, protože tam bylo umrzlých 10cm a jediný místo na lyžování. Škoda jen, že je pro polské ochranáře neschůdná strojová úprava cesty z Pasterkova do Žernovišť, ale lidi to tam stejně prošlápnou. Už se těším: Machov-Bukovina-Ttkalcovský stezník-Karlow-okolo Hejšoviny-Pasterkov-Žernoviště-Lhota :-)