Silvini Skiroll Classics

19.07.2015 21:21

11. a 12. července 2015 se konaly první dva závody ze seriálu Silvini Skiroll Classics v okolí Nového Hrozenkova. V sobotu byl na programu 7km výjezd z Hrozenkova na Kohůtku a v neděli o něco delší 13km z Halenkova přes Hrozenkov na Kohůtku. Oba závody suverénně opanoval člen norského profesionálního týmu Leasplan Go Anders Malmen Høst, který se letos stal nejlepším mladým závodníkem do 26 let v rámci Swix ski classics.

Já po jednom tréninku na klasických kolečkových lyžích zjistil, že moje soupaže jsou momentálně hodně špatné a tak jsem se jen trochu lépe chytal na závěrečné 3km dlouhé stěně, kde jsem jel stříďákem. Ten poslední kopec byl poměrně prudký a přirovnal bych ho ke stoupání od polického nádraží na Petrovičky, ale delší. K mému překvapení ho Anders jel celý soupaž. V podstatě prý už ani nic jiného netrénuje a tak jsem si říkal, jestli má ještě cenu učit děti stříďák, když vše nekompromisně směřuje k tomu, že se v budoucnu všechny klasické závody asi budou jezdit jen soupaž. Já nakonec obsadil v sobotu celkové 15. místo z 44 startujících a v neděli 20. místo ze 40 startujících.

Teď mě čeká malá závodní pauza, ale od druhého víkendu v srpnu už je možnost čtyři víkendy po sobě závodit na kolcích, tak toho možná využiju a trochu si zalyžuju, když je to parné léto.

Jedná pozitivní zpráva přišla i z Jamrozowy Polany, kde v příštích dvou letech mají schválenu investici do areálu 9 milionů Zlotých (ca 60 mil. Korun) na rozšíření kolečkové dráhy a osvětlení, výstavby zásobníku na sníh atd. Tak snad se nám za kopcem u sousedů bude trénovat a závodit ještě lépe než doposud.

David

Zpět