Spadla lžíčka do kafíčka,.....

13.04.2011 20:53

Spadla lžíčka do kafíčka a je po lyžařské sezóně 2010-2011. A jaká byla? Pro mě nádherná a užil jsem si ji na max.

S nadsázkou se dá říci, že jsem lyžařskou sezónu zahájil na lyžařském plese v Polici 27. listopadu a ukončil na posledním mazání ve Lhotě 9. dubna a mezi těmito daty jen lyžoval a lyžoval, tedy minimálně alespoň každý víkend. Tyto dvě akce také téměř orámovaly období, kdy byl sníh a dalo se alespoň někde lyžovat. I když, asi by se dalo třeba na Mísečkách i o příštím víkendu, ale mně to již stačilo. Bylo zajímavé, že ještě ve čtvrtek 25. listopadu za krásného teplého a slunečného dne jsem jezdil na kolečkových lyžích nad Velkými Petrovicemi, a hned v neděli 28.listopadu po plese jsem mohl vyrazit na upravenou trať do Dolečka, kterou Standa uválcoval. Zima se hned od počátku přihlásila o slovo plnou silou a já mohl v Machově vesele najíždět první stovky kilometrů a zejména v období mezi svátky jsem si to užil. Bohužel po Novém roce přišly oblevy a tak jsem na tratích v Machově naposledy jezdil 13. ledna. Poté se dalo ještě do 3.února jezdit v Nouzíně u Hančova křížku nebo na Karlowě na urolbovaných tratích na Bátorow. Po další oblevě už jsem jen dojížděl 5km na zahraniční tréninky pod Ostrou horou, kde jsme měli podél lesa pěknou trať 3km dlouhou. Na této trati se dalo díky ochlazení trénovat až do konce zimy. Já tam byl naposledy 9. března, ale někteří matadoři z Nouzína a okolí, tam jezdili ještě minimálně o týden déle. Takže celkově si myslím, že mi zima přála, když jsem mohl na tratích do 5km od domu lyžovat nepřetržitě od 28. listopadu do 9. března.

V letošní sezóně jsem mohl díky novému sporttesteru trénovat trochu víc vědecky a tak třeba poprvé v kariéře vím, kolik jsem přesně najezdil kilometrů. Takže suma sumárum: celkem jsem najel 1403 km, z toho jen při závodech 534 km, celkově jsem stál na lyžích v 64 tréninkových či závodních dnech, průměrně jsem v tréninkovém(závodním) dnu najel 21,92 km, celkově jsem absolvoval 25 závodů, průměrná délka závodu vyšla na 21,36 km, obsadil jsem: 6 x první místo, 3 x druhé místo a 4 x třetí místo, 5 závodů jsem jel klasicky a 20 volně.

Některé závody vyšly lépe, některé hůř, někdy jsem promazal, někdy ne, někdy byla leší forma, jindy horší, zdraví naštěstí jakž takž vydrželo celou zimu. Osobně si nejvíc cením 4. místa z Biegu Piastow a 9. z Biale Stopy, nejvíc se mi asi nepovedl Orlický půlmaraton. Z toho plyne, že jsem jel letos poprvé dva maratony volnou technikou a oba se mi povedly. Bohužel pro mně se tato trať, touto technikou, jezdí v ČR jen jednou za dva roky při mistrovství ČR (nepočítám specifickou Krkonošskou 70) a tak mi nezbývá do příští sezóny nic jiného, než zase někam vycestovat do zahraničí. Zatím mohu do další zimy pěkně trénovat a už pomalu plánovat, na jaké závody to úsilí budu směrovat.

Na závěr bych chtěl za podporu v uplynulé sezóně poděkovat rodině, členům BKL a kamarádům, kteří mi pomohli vytvořit dobré tréninkové podmínky.:-)

David Šrůtek

Zpět

Diskusní téma: Spadla lžíčka do kafíčka,.....

Datum 19.04.2011

Vložil Stanley

Titulek Spadla lžíčka do kafíčka,.....

Odpovědět

Davide paráda, nejen po závodní, ale i po reportérské stránce perfektní..! :-)