Šumavský skimaraton

24.02.2015 11:25

Na Kvildě se konal v tuzemsku druhý největší běžkařský maraton. Tentokrát jubilejní 30. ročník Šumavského skimaratonu, kde jsme samozřejmě mezi cca 1 300 startujícími nemohli chybět. Bohužel na Šumavě není moc sněhu, ne více než na našich tréninkových tratích na Karlowě, přesto pořadatelé tradičně připravili pěknou trať.

V sobotu byl na programu závod volnou technikou, kde jsem já dal přednost kratší trati 26 km. Michal si ji dal také, ale bez čísla, jen aby si ji prohlédl před nedělní klasikou. Já jsem se zhruba do poloviny držel čela závodu, ale při rozhodujícím stoupání na Černou horu jsem již první trojici neudržel a jelikož mě ze zadu nikdo neohrožoval, tak jsem si v poklidu dojel pro bramborovou medaili a bral i stříbro v kategorii M30.

V neděli jsme se oba s Michalem postavili na start hlavního závodu na 46 km klasicky. Loňské vítězství obhájil téměř domácí Thomas Freimuth, který celý závod objel na hladkých lyžích. My jsme zvolili naši osvědčenou mázu a rozhodně jsme udělali dobře. Já jsem obsadil konečné 18. místo (7. M30) a Michal 32. místo (11. M40).

Pro soutěž družstev jsme spolu s Tomášem Čadou vytvořili tým, kde se nám podařilo získat třetí místo za týmy Silvini Madshus a Žiškovšký tygři.

Po součtu časů z Biele stopy volně a Šumavského skimaratonu klasicky byli vyhlášeni mistři Československa v dálkových bězích. V ženách zvítězila Klára Moravcová a v mužích jsem získal titul já.

výsledky: https://www.sportsoft.cz/cs/zavod/results/1427?rid=1642

Příští víkend se náš tým rozdělí. Michal bude reprezentovat v Jizerkách na Biegu Piastow, který je letos součástí FIS marathon cupu a je očekávána kvalitní konkurence. Já budu závodit o pár km vedle na Krkonošské 70.

Skol

David Šrůtek

Zpět