Závody Českého poháru v severské kombinaci začaly

25.01.2017 10:41

 

První závod Českého poháru se konal 14.1.2017 v Desné v Jizerských horách. Odjeli jsme sem již ve čtvrtek, abychom potrénovali na větším můstku. Podmínky ale nebyli ideální, stále padal sníh, a tak jsme udělali za večerního osvětlení jen čtyři skoky. V pátek jsme dopoledne odjeli přes kopec trénovat do Harrachova na K 18m. Odpoledne již byl v Harrachově upraven můstek K40m, tak toho kluci využili ke kvalitnímu tréninku.

V sobotu se na chvíli počasí umoudřilo a umožnilo odskákat první závod. Jenda John se ve skoku umístil na 9.místě se ztrátou 45 sec na vítěze a Lukáš Doležal na místě pátém. Při běhu panovalo opět špatné počasí, vítr, mlha a sníh. To ale našim závodníkům nevadilo. Jenda nejenže po 1200metrech ztrátu na vítěze smazal, ale do cíle mu ještě nadělil 18 sec. Lukáš jel také výborně, i když je o rok mladší, a v cíli skončil na čtvrtém místě. Skvělý úspěch !

V neděli zavítal Jenda John na Pohár Královéhradeckého kraje v běhu do Špindlu a i když se jelo klasickou technikou, opět vyhrál i mezi specialisty běžci !

Celý týden od 16.1. do 20.1. kluci trénovali na našem můstku K 19m a na tratích v Dolečku a připravovali se na další závod.

V sobotu 21.1. jsme zavítali na další republikový závod v severské kombinaci do Lučan v Jizerských horách, který byl opět součástí Českého poháru. Po závodech v Desné v Jiz.horách jsem si říkal, že to byl super výsledek a lepší to už asi být ani nemůže. Jsem rád, že jsem se mýlil.

Můstky i tratě byly pěkně připravené ( i když okruh 1km měřil pouhých 690m) a počasí přímo ideální. Tentokrát nám vyšla i skokanská část. Jenda ztrácel pouhý metr na nejdelší skok a Lukáš metry dva. Do běhu Jenda vybíhal se ztrátou 13 sec a Lukáš 19 sec. 

Fóbie ze jména Jan John pokračovala i zde. Už na startu debatoval vítěz po skoku a s druhým v pořadí, kdy je náš závodník předjede. Jeden si myslel, že na prvním kopci, druhý, že už pod kopcem. Museli jsme naše kluky trochu krotit, aby nepřepálili začátek, ale nebylo to nic platné. Jenda po 300 metrech se na prvním kopci ujal vedení a Lukáš jel na čtvrtém místě. Ve druhém, posledním okruhu Jenda náskok zvýšil a Lukáš se propracoval na vynikající druhou pozici a tu udržel až do cíle !

BKL Machov tak oslaví 1 a 2 místo v Českém poháru! Něco nevídaného, ale krásného !

Tímto bych chtěl také poděkovat všem technikům v Machově, kteří pomáhají upravovat skokanský můstek i tratě.

A na závěr pozvánka na víkend-tratě v okolí Machova s návazností do Polska jsou opět připraveny a v dobré kondici.

 

Chef

 

Zpět